– Elmentem az családorvoshoz, meghallgatott, felírt egy csomó gyógyszert, ki is vettem, de nem veszem be…

Egy viszonylag zárt csoportban írta egy nő. Sokadik ő. Meglehet, divat ez vagy mi?
És érkezik is a végtelen ajánlat. Hogy mi mindent lehet a bajára éppen kenni, kívülről, belülről, spriccelni, lekötni… Sorolni is nehéz.
El is dönti a hölgy, hogy bizony ő alternatívan megoldja. Egy olaj mellett dönt. Ott helyben, felületes két kérdés után, a választ épp átfutva, vásárol is egy terméket.
Nézem mindezt, mind olvasó, bele nem kotyogó, aggodalmaimat meg nem osztó.
De kérdem én? Mikor látjuk be, hogy nem másban kell kételkedni? Magunkban kell bíznunk ahhoz, hogy a döntéseinket erejét megérezhessük a bőrünkön.
Hogy a nem döntés is döntés? Meglehet…
Térjünk vissza a hölgyre. Hogy is folytatódott a története…
Délután, este magára keni az olajat, legyen doterrás, jó drága volt, biztosan hat is. Sötétedéskor benézett hozzá a szomszédasszony, fejét csóválva jobb ötlettel állt elő. Egy hagymát kell négybe vágni, az ágy mellé tenni, reggelre elmúlik minden baja. Főhősnőnk így is tett…
Késő este ért haza férj. Mellbe vágódva a kámforos, hagymás illattól, már az ajtóban gyanakodott holmi sarlatánságra. Tíz perc múlva már kapkodja is befelé az asszonyka a pasztillákat, s dobigálja kifelé az ember a hagymát, s szinte az olajat is, de a bevallott valódi ár felét is bőven sokallja ahhoz, hogy csak úgy megszabaduljon a kis üvegecskétől.
De mit ad Isten, másnap kérdezősködés történik a csoportban, de még a szomszédasszony is dob egy üzenetet a hagymával kapcsolatban. Az asszonyka magára kapja ismét az alternatív kabátját és délutánig nem vesz ám be holmi mesterséges dolgokat.
Folytassam?

Tiszteljük meg orvosokat a figyelmünkkel! Ha nem akarod meghallgatni, megfogadni a tanácsát, akkor miért kéred ki a figyelmét, veszed el az idejét? Tudod, van akinek még mindig luxus egy jó orvos…
Te döntsd el, hogy mit szeretnél! Másképp aligha tudod megoldani az egészségügyi problémáidat.
Hozz egy döntést! És vidd is végbe!
Mi vagy te, szélkakas? Forgolódunk mindenfele? Minden hatás célirányba állít? Döntsd Te el, vidd végbe! Higgy magadban!
Magadért!!!
A te tested, életed minősége a tét! Nézz utána, olvass, tapasztald a testeden a változásokat. Hiába hibáztatunk mindenkit, ha közben nem értékeljük magunkat.
Hogy gyakorlatban ezt hogy lehet véghez vinni?
Én így teszem…
– Nekem ez tökéletesen bevált!
Ennyi. Nincs hely kételkedésnek! Ismerem magamat.

Barátsággal,
Máthé Kriszta