Ezekkel tanítok én.

Figyeltél már gyermektekintetet az első elolvasott és megértett mondat után?
Leírhatatlan… Játék, hála és értelem kereszteződése…
Tanár vagyok, titkot bontogatok, minden egyes tanóra minden egyes percében… Ha nem így lenne, nem ez lenne a mesterségem.

Citromcirok és vetiver – két merőben eltérő esszenciális olaj, mondhatnánk őket akár ellentétesnek is. Ezekkel tanítok én.
Tudatosan, nem véletlenszerűen használom őket.

  • A citromcirok (Cymbopogon flexuosus) angol elnevezése a lemongrass. Frissítő citromillata enyhén szúrós. A kapun kilépve szoktam a tenyerembe cseppenteni 1-2 cseppet útban az iskola fele. Felfrissít, segít a koncentrálásban, pörget. Lépteket gyorsító olaj, haladásra ösztönző.
  • A vetiver (Chrysopogon zizanioides) füstös, föld illatú mélységes olaj. Megállít. Hígítva használom. A nyakszirtemre kenem olyankor, ha gondom van.
    Magamba zár, dolgoztatja a lelkem.
    Kell, mert a tanári mesterség egy titokfejtés. Minden egyes gyereket meg kell fejteni, hogy jól irányítsd az útját. Ha tudod, hogy miben jó, akkor fejlesztheted a gyengéit. Igen, mindenkinél egyenként.
    S ez egy játékos, mozgalmas, mélységes feladat.

Szép napokat,
Kriszta

A fényképet az internetről mentettem ide, ahogy nézem, egyre nagyobb a vágyam, hogy ilyen fűfélével szegélyezem az ajtónk fele vezető utat. Az egyik felén citromcirok, a másik felén vetiver…