Utam az összhangom fele

– A kedvenc olajadat kérem!
Kijelentésével meglepett, közelebb jött, mint szokott vagy vártam volna. Kicsit olyan érzésem lett, mintha a naplómat kérné kölcsön egy esti olvasásra.
Csend. Jobb lenne nem magyarázkodni… Talán tényszerűen, talán ésszerűen válaszolni…
Foglaljuk esszenciamesébe…


Az első nagy szerelem a citromolaj volt. Tavasz volt épp, és én kellőképpen fáradt és riadt is ahhoz, hogy meglepődjek a rám kukucskáló olajaktól. Tudtam, éreztem az értéküket, de egyszerre tízen érkeztek, kicsit sokan nekem. Lassan barátkoztunk, lassan, de mélységesen… Akkor lepett meg a citrom, összekapott, feldobott, erőt adott. Nagy kincs volt akkoriban, sokat tanultam vele és neki köszönhetően, hosszú estéken át… Aztán elfogyott.

A Balance titokban érkezett, ajándékként. Épp nálam volt, gondoltam, kipróbálom. Kiegyensúlyozó olajkeverék: fenyőtömjén, lucfenyő, kék varádics és rózsafa lakik benne. Nem hittem, hogy szükségem lenne rá, de kipróbáltam. Férfias, fás illata van, sok emléket idéző esszencia… Hatása meglepett, nyugodt és kiegyensúlyozott lettem tőle és kevésbé szigorú önmagamhoz.

A muskotályzsályára én akadtam rá. Gyors és égető szerelem volt. Nagyon vártam, megérkezett, majd gyorsan elillant.

A Citrus Bliss frissítő- olajkeverék a nyáron követte végig a munkámat. Mindig jelen volt, amikor szellemi munkát végeztem. Segített a koncentrációban és az összpontosításban. Vadnarancs, citrom, grapefruit, bergamott, mandarin és klementin alkotják, és egy leheletnyi vanília.

Őszre meglepetésként a Serenity érkezett, ami egy nyugtató esszenciális olajkeverék, levendula, édes majoránna, római kamilla, ilang-ilang, szantálfa és vanília egyvelegéből. Csodásan meleg, nőies és csábos illatú. Emlékszem, először szóba sem álltam vele, túl édeskésnek tűnt. Egy esszenciamesém alatt figyeltem fel rá, az idei őszt és a tél nagy részét végigkísérte.

A tegnap ismételten átléptem valamin… Megjelent az ilang-ilang a palettán, csak úgy, semmi előjel nélküli váltásként.

Illatspirálom nem stabilságom hiányát jelenti, hanem utamat az összhangom fele, melyet a dōTERRA® olajai varázsolnak, összhangot a testem, a lelkem és az érzelmeim között. S mivel örök mozgásban, fejlődésben, változásban vagyunk, bizony spirálszerűen váltakoznak a kedvenc illataink is. 

Tehát, kedves kérdező ismerősöm, jelenleg az ilang-ilang esszenciális olaj a kedvencem a doterrától.


Szeretettel,
Kriszta