Bízzunk a gyerekeink erejében

 

Sok aggódó szülő fordult segítségért a napokban hozzám, hogy milyen olajjal védhetik meg gyerekét, gyerekeit a jövőbeli betegségektől.
Én legszívesebben azt mondanám, hogy bízzunk a gyerekeink erejében, mondjuk ki többször hangosan és valóban komolyan azt, hogy NEM LESZ SEMMI BAJ(A)!


Mert amikor a szülő már hetekkel az óvoda- és iskolakezdés előtt azért jajveszékel, hogy milyen nagyon sok betegeskedés vár rájuk, akkor előkészíti a terepet. A gyerekek mindent hallanak és mindenre figyelnek. És elvárásként könyvelik el a szülői felvetéseket.

Nem lesz semmi baj, s ha lesz, hamar túl leszünk rajta! – ezt tessék mondani.

Mert erős, ügyes és kitartó gyerekeink hamar gyógyulnak, főzzünk húslevest, a betegség első megérzésére, jelére, és tartsunk távolságot a szirupoktól és gyógyszerektől, tegyük már el őket szem elöl, ne díszelegjenek a konyhapolcon jól látható helyen.

Mindig a fent leírtakat mondom el, és mindig azt a választ kapom, hogy de mégis, mi jó?

Hát jöjjön egy rövid felsorolás…

  • immunrendszer erősítő: OnGuard olajkeverék
  • vírusos fertőzés: teafa/ levendula
  • megfázás: teafa/levendula vagy a Breathe olajkeverék
  • felfázás: teafa/levendula
  • hasmenés: DigestZen
  • szorulás: DigestZen
  • étvágytalanság: vadnarancs esszenciális olaj
  • szortyogás: citromolaj vagy Breathe keverék
  • álmatlanság, nyugtalan éjszakák, túlpörgés: levendulaolaj vagy Serenity olajkeverék

És a legfontosabb…

A lelki bajocskák…

Legyen egy varázsüvegecskénk. Készítsük mi magunk a gyerekeinkkel. Lakjon benne csodaolaj, ami szülői szemmel nézve ezekkel a hatásokkal bír a gyerekekre nézve: segít felébredni, jó étvággyal reggelizni, figyelni a nap folyamán, pihenni délután, tanulni, majd nyugodtan álomba merülni.
Varázsolajka, amit a gyerekek tudnak róla: segít elengedni reggel Anyát és Apát, ami a nap folyamán nyitva tartja szívecskénk ajtaját az új Barátok előtt, amivel megküzdhetünk az aggodalmainkkal és szavakba formálhatjuk őket.

Kérhettek tőlünk olajkát, mi szeretettel varázsoljunk az üvegecskéitekbe, de ugye minden kedves Szülő tudja, hogy a valódi esszenciát csakis ő töltheti bele: a gyerekében vetett biztos hitet.

Ti pedig, kedves Gyerekek, amúgy is tudjátok szívecskétekből a varázsolaj erejét használati útmutató nélkül…

Levendulaillatú őszi estéket,
Kriszta
(2014. szeptember 25.)