Ma nagyon jó napja volt a lányomnak. Ragyog is tőle.

– Megünnepelhetnénk az örömét – szól fel a szívem az agyamnak.

így történhetett, hogy a futár éppen hozta a pakkot. Benne  legújabb két teakeverékkel. Meg csinos, igazán előkelő teaszűrővel. Annyira kezem alá kerültek a kellékek akár egy filmben, egy mesefilmben.

Meglepetésként indulok a nagy tálcával hátra a kertbe. A Citrus Fusion teát választottam, merítettem meg dizájnos tartójába a már említett előkelő teaszűrőt. Míg viszem, látom, amint kezd a forró víz aranyozódni. Orromat azonnal megcsapja a bergamott illata.

– Teázunk egyet? – kérdem a gyerekeket, akik annyira elmerülten játszanak, hogy egy mindjárt-ra futja az idejükből válaszként. Nézem egy picit őket. Mekkora öröm.

így esik, hogy egyedül maradok a meglepetésemmel. Nem, nem bánt egy cseppet sem. Kitöltögetem a közben teljesen aranyossá vált levet. A gyerekek csuprába mézet teszek. Az én kék bögrémet is teletöltöm. Párnát teszek a földre, ráülök, kezemben bögrém, ölemben könyvem, szívemben jelenünk és végtelen hálám. Belekortyolok.

Citrusok íze, a megszokott, kedvelt illataim a számban, majd érkezik a gyerekkort idéző kamilla. Ösztönösen pillantásommal megkeresem Őket, pörögnek, pörögnek, pörögnek…

Kétféle teakeverék van ebben az új dobozban: a Citrus Fusion és a Herbal Fusion. És a szűrő, a kecses, tudod. Forgatom a dobozt, nézem milyen minőségi darab, igazi ajándék. Mindig jókor érkező, hétköznapot ünneppé aranyozó illatos, citrusos, teafüvet rejtő kincs.

Olvasni is jut idő. Ki gondolta volna? Más volt a terv. Meglep a csend. A friss, erőt adó nedű melegen ölel át.

Aztán érkeznek. Nevetnek. Olyan gyorsan töltik magukba a teát, hogy csak a második csészénél kérdezem a véleményüket. A nagy kifejt, részletesen, hogy mit érez, mi szokatlan, mi különleges ebben az új teában. A kicsi közben párszor szétszedi a teaszűrőt és megeteti a macskát kölesgolyóval.

Nevetünk. Teázunk. Megünnepelünk egy egyszerű hétfői napot, amikor emlékezetes szépek történnek egyikünkkel a családunkból. Nem nagy dolgok, de ha öröm, akkor legyen ünnep! Ez  a legkevesebb, amit megtehetünk értük. Így tudatosul a szép, válik könnyen és hosszasan elérhetővé az emlékeink tárházából. Magunkhoz vonhatjuk, mint ajkainkhoz a teásbögrét egy szeles tavaszi nap egyikén,a kert végében, miközben mézes citrusos teát iszunk, tetején egy eltévedt, billegő kamillavirág.

Szép napotok legyen!

Kriszta